Ασταθής στηθάγχη

Η στηθάγχη είναι ένα είδος πόνου στο στήθος ή μια δυσφορία που προκύπτει, όταν δεν υπάρχει αρκετή ροή αίματος προς την καρδιά. Η στηθάγχη μπορεί να είναι επικίνδυνη, γι ‘αυτό ένας πόνος στο στήθος πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή.

Υπάρχουν δύο τύποι στηθάγχης:

  • Η σταθερή στηθάγχη είναι ένας πόνος στο στήθος που έχει ένα τυπικό μοτίβο. Συμβαίνει όταν η καρδιά σας δουλεύει πιο σκληρά και χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο, όπως κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ο πόνος φεύγει όταν ξεκουράζεστε.
  • Η ασταθής στηθάγχη είναι ένας πόνος στο στήθος μη αναμενόμενος ο οποίος παραμένει ακόμη και μετά από ανάπαυση ή λήψη νιτρογλυκερίνης. Ο γιατρός θα διαγνώσει πιθανώς ασταθή στηθάγχη, εάν υπάρχει πόνος στο στήθος για πρώτη φορά ή εάν ο πόνος επιδεινώνεται, διαρκεί περισσότερο, συμβαίνει πιο συχνά, ή παρουσιάζεται και σε κατάσταση ηρεμίας.

Η ασταθής στηθάγχη είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι μια καρδιακή προσβολή μπορεί να συμβεί σύντομα, γι αυτό και απαιτεί άμεση θεραπεία. Ωστόσο, εάν έχετε οποιοδήποτε είδος πόνου στο στήθος, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

 Καταστάσεις όπως η έντονη άσκηση, η συγκίνηση ή η χρήση ναρκωτικών ουσιών μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή. Όμως, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει σαφής αιτία γιατί μία καρδιακή προσβολή συμβαίνει  όταν συμβαίνει.

Αν νομίζετε ότι έχετε ασταθή στηθάγχη, αλλά δεν είστε σίγουροι, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω. Η ασταθής στηθάγχη μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, γι ‘αυτό πρέπει να το ελέγξετε αμέσως.

Επεμβατικός Καρδιολόγος - Καραγκούνης