Γιατί να επιλέξετε το Διαβαλκανικό;

Γιατί Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού;

Η άσκηση της επεμβατικής καρδιολογίας, απαιτεί τη λειτουργία οργανωμένης νοσοκομειακής υποδομής.

Ο Δρ. Λάμπρος Καραγκούνης, ασκεί την ιατρική αποκλειστικά στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής του Εργαστηρίου Καρδιακού Καθετηριασμού και Επεμβατικής Καρδιολογίας και δέχεται ασθενείς μόνο εντός  του Νοσοκομείου.

Επέστρεψε από την Αμερική και επέλεξε να συνεργαστεί με το Ιατρικό Διαβαλκανικό από την ίδρυσή του, διότι πρωτίστως με τον εξοπλισμό του αλλά και το άκρως εξειδικευμένο προσωπικό του Εργαστηρίου, πληροί τις προϋποθέσεις για την άσκηση της επεμβατικής καρδιολογίας με ασφάλεια για τον ίδιο τον ασθενή και αποτελέσματα ισάξια των αντίστοιχων Κέντρων των ΗΠΑ.

Το Εργαστήριο Καρδιακού ΚαθετηριασμούΕπεμβατικής Καρδιολογίας  διαθέτει δύο σύγχρονες αίθουσες όπου αντιμετωπίζεται 24 ώρες Χ 7 ημέρες, όλο το φάσμα της στεφανιαίας νόσου, της περιφερικής αγγειακής νόσου αλλά και των δομικών-συγγενών καρδιοπαθειών τόσο διαγνωστικά όσο και θεραπευτικά.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο υποστηρίζεται από δύο σύγχρονα αγγειογραφικά HYPERLINK  μηχανήματα της εταιρείας SIEMENS, υψηλών τεχνολογικών δυνατοτήτων όπου διενεργούνται οι πλέον απαιτητικές διαγνωστικές πράξεις-επεμβάσεις. Κορυφαίο μηχάνημα των Εργαστηρίων είναι το υπερσύγχρονο «AXIOM ARTIS DFA», το οποίο αξιοποιεί το πρόγραμμα «Leonardo» για τρισδιάστατη αγγειογραφική απεικόνιση (3D). 

Το Εργαστήριο HYPERLINK Καρδιακού Καθετηριασμού υποστηρίζεται από ειδική Μονάδα Εντατικής θεραπείας (στεφανιαία Μονάδα) για έκτακτα περιστατικά και καρδιοχειρουργικές αίθουσες, σε πλήρη ετοιμότητα, όλο το 24ωρο. Διαθέτει έμπειρους Καρδιολόγους Καθετηριαστές, εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, γραμματειακή υποστήριξη – Δευτέρα έως Παρασκευή: 8:00 – 18:00.

Έκτακτα περιστατικά: 2310 400 000, όλο το 24ωρο.

Οι διαδικασίες που γίνονται στο Εργαστήριο μας:

Καρδιακός καθετηριασμός για εκτίμηση αιμοδυναμικών προβλημάτων των καρδιακών βαλβίδων, πνευμονικής υπέρτασης και συγγενών ανωμαλιών σε ενηλίκους.

Απλές και συνθέτες αγγειοπλαστικές επεμβατικές πράξεις στα στεφανιαία (διάνοιξη του αυλού με εμφύτευση stent).

Αιμοδυναμική υποστήριξη σε υψηλού κινδύνου περιστατικά με ενδοαορτική αντλία.

Έχουμε τη δυνατότητα χρήσης ενδοαυλικού υπερήχου και μέτρηση της εφεδρείας της στεφανιαίας ροής που βοηθούν στην αξιολόγηση της σοβαρότητας των στεφανιαίων στενώσεων.

Επίσης επιλεκτικά γίνεται αγγειοπλαστική καρωτίδων, νεφρικών, υποκλειδίων και λαγονίων αρτηριών με εμφύτευση stent .

Σύγκλιση μεσοκολπικών επικοινωνιών και αποκλεισμού αριστερού ωτίου σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι έχουν υψηλό κίνδυνο θρομβοεμβολικών επεισοδίων και πάσχουν από χρόνια κολπική μαρμαρυγή.

Εμφυτεύσεις αορτικών και πνευμονικών βαλβίδων σε ασθενείς με στενώσεις αορτικών και πνευμονικών βαλβίδων αντιστοίχως.

Εμφύτευση βηματοδοτών και αυτόματων απινιδωτών.