Σε αποστολή υγείας και αλληλεγγύης στον Άη Στράτη

Σε αποστολή υγείας και αλληλεγγύης στον Άη Στράτη

Με ομιλίες σε εκλαϊκευμένα ιατρικά θέματα και εξετάσεις κατοίκων του ακριτικού Αγίου Ευστρατίου, συμμετείχαν οι Ιατροί του Διαβαλκανικού στην αποστολή υγείας και αλληλεγγύης που οργάνωσε  και φέτος  ο  Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών. Η αποστολή έγινε με ενθουσιασμό αποδεκτή από τους κατοίκους του νησιού.

Την αποστολή στήριξε και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, καθώς για λόγους εθνικούς, από το έτος 2000 έχει «υιοθετήσει» υγειονομικά τα παιδιά και τις επίτοκες μητέρες του μικρού νησιού στην εσχατιά του Αιγαίου, όταν προσέρχονται για νοσηλεία στο Ιατρικό Διαβαλκανικό.

Στην ιατρική αποστολή εκ μέρους νοσοκομείου συμμετείχαν οι ιατροί Λάμπρος Καραγκούνης, διευθυντής Αιμοδυναμικού Τμήματος, Βασιλική Καπιτζόγλου, νευρολόγος και Τίνα Ράλη, δερματολόγος.

Η αποστολή εξέτασε περίπου 100 κατοίκους του νησιού. Επίσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ενημέρωση των κατοίκων, στην οποία ο ιατρός κ. Λάμπρος Καραγκούνης μίλησε με θέμα «Η υγιεινή της καρδιάς», η δερματολόγος κ. Τίνα Ράλη ανέπτυξε το θέμα «Σπίλοι –μελανώματα» και ο ιατρός του «Θεαγενείου» νοσοκομείου κ. Κωνσταντινίδης, εξήγησε πώς γίνεται η αυτοεξέταση μαστού και για την αναγκαιότητα επαγρύπνησης των γυναικών.