Εκπαιδευτική επίσκεψη ινδών καρδιολόγων

Εκπαιδευτική επίσκεψη ινδών καρδιολόγων

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε  ομάδα 45 Ινδών ειδικών καρδιολόγων, στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των επιστημόνων των δύο χωρών για τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης οξέων καρδιολογικών περιστατικών σε Ελλάδα και Ινδία.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο διακεκριμένος διεθνώς ,καρδιολόγος Upendra Kaul, αντιπρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας της Ινδίας.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του νοσοκομείου και περιλάμβανε  απευθείας μετάδοση από το Αιμοδυναμικό, επεμβάσεων που πραγματοποίησε ο διευθυντής του Τμήματος, ειδικός καρδιολόγος κ. Λάμπρος Καραγκούνης  για την αντιμετώπιση δύο περιστατικών: Το ένα, για την αντιμετώπιση στεφανιαίας νόσου με αγγειοπλαστική και εμφύτευση stent και το δεύτερο για την αντιμετώπιση έσω καρωτίδος.

 

Οι Ινδοί επιστήμονες εξέφρασαν τον θαυμασμό στους για το υψηλό επίπεδο της ασκούμενης  επεμβατικής  καρδιολογίας  και τον άρτιο εξοπλισμό του Ιατρικού Διαβαλκανικού ενώ οι Έλληνες συνάδερφοί τους διαπίστωσαν την βαθιά επιστημονική σκέψη των φιλοξενουμένων και τα υψηλά επιστημονικά στάνταρς που ισχύουν για την άσκηση της επεμβατικής καρδιολογίας στη χώρα τους.